I ganska många år har jag varit en del i den s.k. “hundvärlden”. Det är en värld som är väldigt speciell (även om det troligtvis finns likheter i andra ”världar” som tex ”hästvärlden”) Och i den finns alla de som är något mer intresserade av hundar, hundträning och hundtävlingar än den ”normale” hundägaren.
Det är en värld av en massa tyckande. Det är en värld av en massa pratande. Det är en värld av massor av skitsnack. Det är en värld av en massa ”veta bäst”. Det är en värld av väldigt lite ödmjukhet (framför allt emot andra hundägare/hundtränare/hundtävlande men också, tyvärr, även mot hundarna ibland).
I detta inlägg kommer jag inte bli långrandig utan väldigt konkret: om du valt att vara en del i denna värld så får du faktiskt gilla läget! Du har själv valt att vara i den!

Själv tycker jag inte att alla de som ”tycker, pratar, snackaskit och vet bäst” är de som är värst – värst är de som klagar på andra människors ”tyckande, pratande, skitsnackande och veta bästande”.

Ärligt – det här är vuxna personer med eget ansvar för sina egna val, sina egna ord och sina egna handlingar! Varför skulle dina åsikter och agerande vara mer rätt och viktiga än deras? Är just DU bättre än dem?
Och du, om du ändå tycker att något ska ändras – börja med dig själv och sluta klaga på alla andra. Punkt. Och punkt igen